PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Bu Umarim Yeni Bir Hareketlenmeye Sebeb Olur

SEMERCI
05.01.2009, 14:41
Bahçeli'nin affetmediği tek isim
02 Ocak 2009 Cuma 20:45
Bahçeli MHP'nin 40. kuruluş yıldönümü için tüm küskünlere davetiye gönderdi, gelin barışalım dedi. Bir tek onu affetmedi.
MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, partinin Şubat ayında kutlayacağı 40’ıncı kuruluş yıldönümü törenleri öncesinde tüm küskünlere mektup göndererek, ‘Küskünlükleri sona erdirelim, birlik ve beraberlik içinde olalım’ mesajı verdi. Bir tek Ümit Özdağ'a davetiye göndermedi.

KÜSKÜNLERE BARIŞ ÇAĞRISI

‘Geçmişte ne olduğu önemli değil, önemli olan bugün’ mesajının verildiği mektuplar için PTT’ye de özel pullar hazırlatıldı. Pulların üzerinde Bahçeli’nin fotoğrafı ve ‘bir hilal uğruna 40 yıl’ yazısı yer alıyor. Bahçeli’nin yerel seçimler öncesindeki bu girişimi, partide bazı kesimleri memnun ederken, bazı kesimlerde samimiyetsiz olarak algılandı.

BİR TEK RAKİBİNİ AFFETMEDİ

MHP’nin son kongresinde adaylık yarışana girmek isteyen ama başarılı olamayan Ümit Özdağ’a ise mektup gönderilmedi

son_osmanli
07.01.2009, 07:25
selamünaleküm,bu haberin gercek payi varmi ..pek inanasim gelmiyo

SEMERCI
07.01.2009, 11:37
Evet asli var. Ama bu bir özürmüdür özür beklemek mi yoksa dostlara gösterimi az sonra belli olur.

GÖKTÜRK
11.01.2009, 15:20
Sayın Bahçeli'nin bu çağrısının geç kalınmış bir çağrı olduğunu düşünüyorum. Bu çağrının çok daha önce yapılması gerekliydi. Ne kadar geç kalınmış olduğunu düşünsem de doğru atılmış bir adım olarak görüyorum. Ağır şartlar ve tehlikelerle yüz yüze olan bu Milletin; acil kompleksilerinden arınmış kendi içinde küskünlükleri ve kızgınlıklarını bir kenara bırakmış olan Türk Milliyetçilerine ihtiyacı varken herkesin kişisel his ve düşüncelerini bir kenara bırakarak hareket etmesi gereklidir

Tadgun
11.01.2009, 22:56
Devlet Bahçeli'nin bu davranışını çok yerinde ve samimi buldum; fakat hep Devlet Bahçeli'mi haksız küskünlerin hiçmi hatası yok? Herkes nefsini bir kenara bırakıp kendine bir özeleştiri yapsın.

SEMERCI
12.01.2009, 14:17
Tabi herkez öz elestiri yapmali. Ama bun8u yalniz kisiler deyil tüzel statüsü olanlar daha cok yapmali. Cünkü taban teker teker yan yana gelip israrla ayni hatayi yapmasi coook zor ihtimaldir. Tüzel angajmanlari olan insanlar takkeyi cikarip biraz düsünmeleri gerekiyor. Bu davetiyeyi inceleyince dagin fare dogurmasini hatirlamak istemiyorum.

ToYGaR
12.01.2009, 16:29
Fazla politik düşünülürse, doğru bir eylemde bulunmuş. Ve-lakin işe yalnız küskünlerin barışması açısından bakarsak Ümit Özdağ`a da yollanmalıydı.

Her ne kadar bizler bir hilalin uğruna 40 yıl değil, milyonlarca ömür feda edebilmişsek de..

Genel başkanımız Devlet Bey kendine yakışanı yapacaktır.

hamza
13.01.2009, 10:09
Önemli olan özür dilemek değil, özür dilemeyi gerektiren davranışlardan vazgeçmek.

ATSIZ
14.01.2009, 08:50
Bu konuyla ilgili olarak ilk demek istediğim şu mhp isim olarak 40. yılını doldurmuş olabilir lakin siyaset sahnesindeki mhp ile özleştirdiğimiz başbuğumuzun siyasete girişi daha eskidir bunun yanında ülkücülerin inandıkları ve iman ettikleri görüşler ne 40 ne 50 ne de daha fazla yıl önce ortaya çıkmamış köklerini bu milletin engin tarihinden almış görüşlerdir. Bahçeli ve ekibinin bugüne kadar ki fiillerinin sonlarını düşününce bu 40 yıl çağrısının orta vadede ülkücülerin kafasında Türk milliyetçiliği aksiyon olarak mhp ile başladı daha önce böyle bir hareket yoktu gibi yanlış bir kanaat doğmasına yol açabilir.
Bu yorumu okuyan havadan nem mi kaptınız? şeklinde bize soru da sorabilir ama 12 yıllık süreçte yaptıkları ortada hareketi köklerinden koparıp 1982 anayasasının bize dayattığı devletçi ve olanı korumak kaygısını taşıyan tabiri caizse yumuşak Türk milliyetçliğini hayata geçirmektir.

Diyelim ki ülkücüler çağrıya uydu ve mevcut mhp genel merkezinin etrafında bir yumak oldular bugüne kadar ülkücülerin fısıltı, konuşma ve de nihayet haykırarak söyledikleri gerekçeleri duymayan, duymamazlıktan gelen ve de bu yolda inat eden sn bahçeli ülkücülerin eleştirilerini bu sefer duyacak mı? Ülkücülerin beklediği dik duruş, teşkilatlanmada liyakat, kendi ideolojisini tavizsiz savunma gibi kavramları hayata geçirecek mi?

Merak ettiğim bir husus daha var bu çağrı niçin mart-2009 seçimlerinin aday listeleri hemen hemen kesinleştikten sonra yapılmıştır? 40. yılın vesile olduğunu söyleyenler olabilir lakin 40. yılda birlik beraberlik içerisinde, her bölge, her il, her ilçe ergenekonumuz diyerek küskün ve kenarda kalmış ülkücülerin bu seçimlerde aday olmasını sağlayacak bir çalışmanın içerisine girmemiştir sayın bahçeli?

2009 yerel seçimlerinde aday olmak için gerekli özelliğin ülkücülük olmadığını ifade eden sn bahçelinin ülkücülere yapmış olduğu bu çağrı amiyane tabile elimize elma şekeri vermekten başka bir şey değildir.

Ümit Özdağ hususuna gelince ümit beyin çağrılmaması malumun ilanından başka bir şey değildir Ramiz beye de böyle bir çağrı geldiğini düşünmüyorum hem sn bahçeli dsp,dyp, anap ve de solcu kardeşi chp kökenliler dururken ne diye bu çağda az kalmış ülkücüleri yanında istesin?

Selam ve dua ile.

KOZENİR
16.01.2009, 04:56
MHP LİDERİ BAHÇELİ DEMİŞ Kİ;
"KÜSKÜNLÜKLERİ SONA ERDİRELİM BİRLİK OLALIM...
GEÇMİŞTE NE OLDUĞU ÖNEMLİ DEĞİL, ÖNEMLİ OLAN BUGÜN.
YENİ ESKİ AYRIMI YAPMADAN TÜM TÜRK MİLLİYETÇİLERİ TÜM ÜLKÜCÜLER MHP ÇATISI ALTINDA BİRLEŞMELİ VE BULUŞMALIDIR.
EVET SEVGİLİ ÜLKÜDAŞLAR CANLAR, LİDERİMİZ AÇIKÇA ÇAĞRISINI YAPMIŞTIR.TÜM TÜRK MİLLİYETÇİLERİNİ 40.YIL DA MHP ÇATISI ALTINA DAVET ETMİŞTİR.İLLA İSİM İSİM Mİ ZİKREDİLSİN İSMİNİZ EY KENARDA KIYIDA DURANLAR, EY ADLARINI KÜSKÜN KOYANLAR SEVGİLİ ABİLERİMİZ BÜYÜKLERİMİZ.
BİZLER ÜLKÜCÜ GENÇLİK OLARAK BU DAVAYA HİZMET ETMİŞ AMA SONRA AYRILMIŞ YADA TEŞKİLAT İÇİNDE YER ALMAYAN TÜM BÜYÜKLERİMİZİ BU ÇATI ALTINDA GÖRMEK İSTİYORUZ.TABİKİ YOLUNU ŞAŞIRMAMIŞ OLMALARI İLK KURALDIR.
BU ÇAĞRIMIZ TÜM TÜRK MİLLİYETÇİLERİNE
BU ÇAĞRIMIZ TÜM ÜLKÜCÜYÜM DİYENLERE
BU ÇAĞRIMIZ KENARDA KÖŞEDE DURUP KÖŞESİNE ÇEKİLENLERE
BU ÇAĞRIMIZ KENDİLERİNİ KÜSKÜN DİYE ADLANDIRANLARA
BU ÇAĞRIMIZ HANİ HEP DERLER YA BEN ESKİ ÜLKÜCÜYÜM İŞTE ONLARA (gerçi biz biliyoruz ülkücünün eskisi yenisi olmaz,ülkücü her daim ülkücüdür)
BU ÇAĞRIMIZ SEVDASI VATAN OLUP ,KARA SEVDA İLE BU SEVDAYA TUTULANLARA
BU ÇAĞRIMIZ KENDİNE ASENA,BOZKURT,ALPEREN DİYENLERE
BU ÇAĞRIMIZ HA BU VATANIN EKMEĞİNİ YEMİŞİM HA UĞRUNA BİR KURŞUN DİYEBİLENLERE
BU ÇAĞRIMIZ NE MUTLU TÜRKÜM DİYEN HERKESE...
BU ÇAĞRIMIZ AHMETLERE, MEHMETLERE, ALİLERE, VELİLERE,HASANLARA, HÜSEYİNLERE
BU ÇAĞRIMIZ AYŞELERE, FATMALARA, EMİNELERE, HATİCELERE, ZEYNEPLERE, SULTANLARA
VELHASIL KELAM ÇAĞRIMIZ YÜCE TÜRK MİLLETİNEDİR.
GELİN BİRLİK OLALIM, GELİN BÜYÜK VE LİDER ÜLKE TÜRKİYEYİ HEP BİRLİKTE KURALIM....
UNUTMAYALIM Kİ BU DAVA SEN VARSAN BİR FAZLA SEN YOKSAN BİR EKSİKTİR.BU KUTLU YOLDA BENDE VARIM DEMEK İÇİN HEPİNİZİ 40.YILDA MHP ÇATISI ALTINDA BULUŞMAYA ÇAĞIRIYORUZ.BİZLER İNANIYORUZ Kİ HİÇ BİR TÜRK MİLLİYETÇİSİNİN GÖNLÜ ÜLKE BU HALDEYKEN TESLİMİYETÇİ İŞBİRLİKÇİ AKEPE İKTİDARI HER YERİ TALAN EDERKEN KENARDA SEYRETMEYE GÖNLÜ EL VERMEZ.ONUN İÇİN DİYORUZ Kİ;
ADRES ARTIK BELLİ OLMUŞTUR.ADRES MİLLİYETÇİ HAREKETTİR.
MİLLİYETÇİ HAREKET PARTİSİNİN 40.YILI HEPİMİZE HAYIRLI UĞURLU OLSUN...NİCE 40 YILLARA...
SAYGILAR..."

SEMERCI
16.01.2009, 14:45
Avrupada bu aciklamaya ragmen Achende Türk Federasyonu Yetkilileri tarafindan yapilan sindirme eylemini, genel merkeze ragmen tersine tiras yapmak icin yaptilar. Devlet Bahceliye sen ne dersen de biz bildigimizi okuruz diyerek, secim arifesinde biz baris maris dinlemeyiz bizmi yönetecez yoksa senmi? Der gibi bir ülkü devinin burnunu kirdilar. Aslinda kirilan o masum kardesimizin burnu deyil Devlet Bahcelinin emirleridir. Amac artik senin emrin almanyada gecmiyor, biz bildigimizi okuruz Mesajidir. Hayir beyler bu oyunu sizlere oynattirmayiz!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!Gecmiste Basbuga karsi islenen bu sucu mücrimlerin basina gecirmistik yine gecirebiliriz.

Tadgun
20.01.2009, 11:42
Sayın Atsız Devlet Bahçelinin bütün açıklamalarını bende yakından takip ediyorum. Ama sizin söylediğiniz "2009 yerel seçimlerinde aday olmak için gerekli özelliğin ülkücülük olmadığını ifade eden" açıklamalarını hiçbir yerde okumadım ve duymadım bu konuyla ilgili aydınlanmam için bana link atarsanız bende okumak isterim.

ATSIZ
20.01.2009, 15:51
http://www.tumgazeteler.com/?a=2879223

Link bu sanırım vermemde mahzur yoktur.

Tadgun
20.01.2009, 19:31
Teşekkür ederim Sayın ATSIZ daha önce okumuş olduğum bir haberdi bu ancak yine de ben bu haber de Devlet Bahçeli beyfendinin ağzından adayların ülkücü olması şart değildir gibi bir söyleme rastlamadım. Bu söylem, haberi yorumlayan gazete ve habercilerin yorumudur. Haberi yayınlayanlar haber konusunu nasıl isterlerse o şekilde yorumlayıp kendi yorumlarıyla harmanlayıp kamuoyuna sunarlar. MHP adaylar içerisinde aradığı özellikleri sıralarken tam da bir ülkücünün taşıması gereken vasıfları sıralamış oluyor. Bizler bizden bile olmayanların yorumladığı haberleri kabul eden değil haberleri bizzat kendi yorumlayan ve üreten olmalıyız.

ATSIZ
21.01.2009, 07:19
Söz konusu ilgili haber 7-8 ulusal gazetede neşredilmesine rağmen ne sn genel başkandan ne de MHP partisi yetkililerinden herhengi bir yalanlama gelmemiştir.

BilgeHan
23.01.2009, 14:27
Ülkücü dememiş ama ülkücü kiriterlerinden bahsetmiş. Ne farkediyor ki ayrıca da. Türkiye de tüm taşlar yer değiştirmiş ve değiştirmeye de devam ederken biz kendi içimizde hep yanlışları farkediyor ve bunu dillendiriyoruz. Ben oyumu MHP ye veriyorum kızsam da küssem de veriyorum. Ve özellikle de seçim arefesinde Türkiye de hükümetin yaptığı bir sürü yanlış iş varken ortada yolsuzluk, haksızlık diz boyuyken neden MHP yi yermeyi seçtiğimizi anlamıyorum. Seçim zamanı geldiğin de gidip de oyları akp ye vermiyorsak neden burda akp nin ve diğer partilerin değil de yanlızca MHP nin yanlışları konuşuluyor bunu da anlamıyorum. Muhtemelen yaşca benden büyük abilerim bana kızacaklardır ama ben kendi içimizde ki en kötümüzün bile bugün ki partiler içerisinde en iyisinden daha iyi olduğunu düşünüyorum. Herşeyden önemlisi ben bugün ki iktadara karşı ayakta kalması ve iktidar olmasının şart olduğunu düşündüğüm MHP ye ihtiyaç duyuyor ve bunun için de destek oluyorum kızsam da küssem de...

SEMERCI
23.01.2009, 20:46
YANLISLAR BASKA OYUMUN RENGI BASKADIR. BENIM OYUM MHP ye TABI GENELBASKANLIK MEVKII TARTISMA GÖTÜRECEK HATA YADA BENZERI YADA FITNEYE FIRSAT VERECEK ORTAMI OLUSTURMAMASI GEREKIR.

ToYGaR
25.01.2009, 21:30
Bunca yıldır bu devletten ve bu milletten onca yanlış görmüş dava adamlarımız devletlerine ve milletlerine küsmemişlerse, biz de davamıza küsmeyiz elbet. Yanlışlar elbet düzeltilecektir. Güç birliği, yürek birliğiyle !