PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Kürtçe TV'den Sonra Üniversite

Tadgun
12.01.2009, 11:01
TRT'nin Kürtçe açılımından sonra YÖK de hazırlıklara başladı. 4-5 ay içinde üniversitelerde Kürt Dili ve Eğitimi bölümü açılıyor.

YÖK Başkanı Prof. Dr. Yusuf Ziya Özcan, üniversitelerde Kütçe eğitimin 4-5 ay içinde uygulanabileceğini belirterek, "Biz Dil ve Edebiyat bölümünde bir şeyler yapmayı planlıyorduk. Biliyorsunuz TRT 6 kanalı açıldıktan sonra işi hızlandırdık." dedi.

Özcan, gazetecilere yaptığı açıklamada, üniversitelerde Kütçe eğitim konusunda bilgi verdi.

3-4 AY İÇİNDE HOCALAR HAZIR OLUR

Kürtçe bilen ama ana dili Türkçe olan 4 öğretim üyesinin YÖK'e mail yollayarak böyle bir göreve hazır olduklarını belirttiklerini ifade eden Özcan, "Erbil'de bir üniversite rektörü de elemana ihtiyaç duyduğumuzda eleman verebileceklerini söyledi. Onların yardımı ile çok sıkıştığımız takdirde Fransa'daki Türkoloji Enstitüsü'ndeki Türk asıllı hocalardan birer ikişer faydalanmak suretiyle bir şeyler yapabiliriz. Bunu yaparsak zannediyorum 3-4 ay içinde hocalar ders müfredatını hazırlar. İki üniversitemize böyle yapmak mümkün olur." şeklinde konuştu.

.

ToYGaR
12.01.2009, 16:33
TRT bile kürtçe konuşan ve sabıkasız bir kişi bulup yayınja başlayamamıştı epeyce süre. Gülsek mi ağlasak mı bu duruma :confused: Türk dilini ve edebiyatını öğrettik, tarihi olmayan bir edebiyat kalmıştı ...

GÖKTÜRK
20.01.2009, 20:12
Madde 3- (1) Türkiye Cumhuriyeti, ülkesi ve milletiyle bölünmez bir bütündür.
(2) Resmî dili Türkçedir.
(3) Bayrağı, şekli kanununda belirtilen, beyaz ay yıldızlı al bayraktır.
(4) Millî marşı ‘İstiklâl Marşı’dır.
(5) Başkenti Ankara’dır.”

Anayasamızın 2. maddesi resmi dili Türkçedir diye kabul edilmiştir. Bu ülkenin resmi kanalı ve kuruluşu da TRT dir. TRT' nin TRTŞeşbeş olarak yeni bir kırtçe kanal ile yayın yapmaya başlamış olması ile bu ülkenin anayasası bile hiçe sayılmıştır. Bence bu bölücülük adına atılmış çok iyi bir hamledir. Artık Türk Milleti bölünmüştür, bölmüşlerdir. TRTŞaşbeş ile bu ülkede 2 Millet, 2 ayrı dil var denilmiştir ve bu kanal ile de bu durum ilan edilmiştir. Geçmiş olsun bundan sonrasında elbette okullarda eğitim hakları var eee buraya kadar sessizliğini sakinliğini koruyan Milletim bundan sonrasında da sesini çıkartmaz artık diye düşünüyorum. Ağzı dualı alnı secdeden kalkmayan başbakanımızın imanı yeter Milletime...Türk Milliyetçileri de hem parti içinde hem parti dışında birbirlerini yıpratmaya kendi içinde muhalifleriyle oyalanmaya devam etsin. Atı alan Üsküdarı geçtii..

BilgeHan
23.01.2009, 14:00
Millet sessiz, Millet kaygısız... Öncelikli tasalar, kaygılar başka.. Bazen çok kızıyorum Türk Milletine ama soğukdan donarak öleni, bir parça ekmeğe muhtaç olmuşları, diplomalı işsizler ordusunu, geçim derdine düşürülmüş insanları görünce de anlıyorum sessiz kalışlarını. Ama yine de başka Türkiye yok gerçeğini her türlü zorluğun içinde bile akıldan çıkartmamak da gerekmiyor mu ? Önümüzü görmeden yürüyen bir Millet olduk. Ve sessiz ve tepkisiz... Sonumuz iyi olsun temennisi ile geçiştirelim herkes gibi...

NoyaN
26.01.2009, 22:27
Anayasada belirtildiği gibi bu ülkenin resmi dili Türkçe'dir.. Devletin kanalında Türkçe dışında yayın yapılıyorsa bunun anlamı,bu ülkenin asli kurucu unsuru Türkler değildir,bu ülkede bir de kürt denen millet var demektir.

Allah aşkına yıllardır verilen bunca taviz yetmedi mi?
Kürtler
Bu ülkede Başbakan oldu
Cumhurbaşkanı oldu
T.S.K. içinde Paşa oldu,Türkçülük akımının önünü kesmek için "ırkçılık yaftasını yapıştırıp onlarca Türk milliyetçisinin yargılanmasına sebep oldu..
Devletin her kademesinde yer aldılar daha ne istersiniz be !